Dacă te confrunți cu o rețea lentă si vrei sa stii cum o poti repara, acest lucru poate fi frustrant și poate duce la o experiență neplăcută de navigare pe internet. De asemenea, poate afecta negativ productivitatea și eficiența în cazul utilizării aplicațiilor și a transferului de fișiere pe internet. Din fericire, există câteva lucruri simple pe care le poți face pentru a îmbunătăți viteza rețelei tale și a te asigura că internetul nu e lent si funcționează la capacitatea sa maximă.

  • Verifică viteza conexiunii tale la internet Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să verifici viteza conexiunii tale la internet. Poți face acest lucru folosind un instrument online gratuit de testare a vitezei conexiunii la internet. Dacă descoperi că viteza este mult mai mică decât viteza promisă de furnizorul tău de servicii internet, atunci ar trebui să îi contactezi pentru a afla cum poți să îmbunătățești viteza conexiunii tale.
  • Verifică calitatea semnalului Wi-Fi Dacă te conectezi la internet prin Wi-Fi, asigură-te că semnalul este puternic și de calitate bună. Dacă semnalul este slab, atunci conexiunea ta la internet va fi mult mai lentă. Pentru a îmbunătăți semnalul Wi-Fi, poți amplasa routerul într-un loc central al casei tale sau poți achiziționa un repetor de semnal Wi-Fi.
  • Actualizează driver-ii pentru placa de rețea Dacă ai o conexiune prin cablu, asigură-te că driverele pentru placa de rețea sunt actualizate. Driverele învechite pot afecta negativ viteza conexiunii la internet și pot duce la probleme de conectivitate. Descarcă și instalează ultimele drivere pentru placa de rețea de pe site-ul producătorului.
  • Închide aplicațiile și programele care rulează în fundal Un număr mare de aplicații și programe care rulează în fundal pot afecta negativ viteza conexiunii tale la internet. Asigură-te că închizi toate aplicațiile și programele care nu sunt necesare atunci când navighezi pe internet. Aceasta poate include aplicații precum Spotify sau YouTube care rulează în fundal.
  • Schimbă DNS-ul Dacă rețeaua ta este încă lentă, poți încerca să schimbi serverul DNS. Serverul DNS.
  • In cazul in care nu ati reusit sa rezolvati, apelati la firma noastra pentru ajutor. https://www.fractalstudio.ro/contact/